top of page
About: Inner_about

 Ik had jarenlang mijn eigen horecabedrijven en ben vanaf mijn kindertijd paardengek. Een pittige gezondheidscrisis bracht me ertoe om me te concentreren op wat ik het allermooist vind: de paarden.

Ik ben opgeleid in het werken met een Amerikaanse methode, PSYCH-K® waar ik zelf ook heel veel aan heb gehad tijdens mijn ziekte. Ik zag hoe goed deze methode werkt tussen mens en paard en zo vestigde ik mezelf als Mental-coach met mijn bedrijf Favola Bella. Ik ben de enige in Nederland die op deze manier werkt. Ook bijvoorbeeld bij wedstrijdstress.

 

 

Hoe het begon

Ik ben als jong meisje begonnen met paardrijden bij manege Any Dale in Muiderberg. Hier heb ik de basis van het paardrijden geleerd. We reden daar op goed opgeleide manegepony`s dressuur- en springwedstrijden. Daarna kreeg ik een eigen pony waar ik Z dressuur mee gereden heb. Na mijn ponytijd werd het tijd voor een paard en ontmoette ik John Swaab. Zijn motto was: zitles is de basis van paardrijden, als je niet goed kan zitten, is er geen communicatie mogelijk met je paard. Ik heb jaren met mijn paard bij John Swaab en Pieteke de Reus op stal gestaan. Daar heb ik het voorrecht gehad om zitles te krijgen en te geven onder begeleiding van John of Pieteke en heel veel verschillende paarden mogen rijden, zowel thuis als op wedstrijd.

 

Werk

Jarenlang was ik met veel plezier zelfstandig horeca ondernemer.  Toen werd ik ziek. Voor mij was de vraag: kom ik uit mijn comfortzone en ga ik iets anders doen? Mijn hart ligt bij paarden en bij het coachen van mensen, om ze het plezier van paardrijden nog meer  te laten beleven.

 

De verandering in mijn leven

In 2016 kwam ik door een vriendin in contact met PSYCH-K. In eerste instantie dacht ik: dit kan niet waar zijn, zo gemakkelijk dingen in je leven veranderen? Ik raakte gefascineerd en dacht: hier wil ik alles van leren. Ik ben in opleiding gegaan bij Paula de Werff en ben nu PSYCH-K facilitator.

PSYCH-K is een manier om de software van je geest te herschrijven en om de uitdraai van je leven te veranderen. Met kortdurende balansen kun je in je onderbewustzijn stress transformeren en ondersteunende overtuigingen in de plaats zetten van belemmerend overtuigingen. En het is ook mogelijk om `in  plaatsvervanging` een balans te doen voor je paard. Dat levert hele bijzondere resultaten op. Ik ben de enige in Nederland die zo met mens en paard werkt.

 

Desiree Schuddemat coach voor wedstrijdstress

Over mij

bottom of page