top of page
Wat is PSYCH-K®?

PSYCH-K is een uniek en krachtig proces om je onderbewuste geest te herprogrammeren. Door middel van het veranderen van je overtuigingen of je waarneming van een stressvolle situatie kun je stressvolle gedachten, emoties en gedrag veranderen. Ook kan je snel en effectief herstellen van heftige gebeurtenissen zonder deze te hoeven herbeleven. Zo creëer je een vrijer en gebalanceerder leven met meer ontspanning en innerlijke rust.

 

Je onderbewuste geest

Gedurende je leven slaat je onderbewuste voortdurend ervaringen op. Hiermee creëert het overtuigingen over jezelf en de wereld om je heen. Ook bestempelt het situaties als veilig en onveilig. Vervolgens start het automatisch programma’s op die je beschermen tegen gevaar en pijn en die zorgen dat je overleeft.

Superfijn natuurlijk, want je bewuste geest kan niet zoveel tegelijk (ter vergelijking: je bewuste geest verwerkt ca. 40 bits per seconde en je onderbewuste geest ca. 40.000.000.) en zou dus voortdurend moeten kiezen tussen programma’s, waardoor de boel behoorlijk in de soep zou lopen. Je zou dan bijvoorbeeld geen gesprek meer kunnen voeren terwijl je tegelijkertijd adem haalt, loopt en probeert in te schatten of de ander je verhaal interessant vindt of niet.

Er is ook een nadeel. Want je onderbewuste heeft geen gevoel voor tijd. Voor je onderbewuste is alles nu. Zo kan het dus zijn dat je enorm angstig bent voor een situatie die eigenlijk niet gevaarlijk (meer) is. Of dat je overtuigingen hebt die je inmiddels beperken, waardoor je gefrustreerd, gestrest en uitgeput raakt. Voorbeelden van dit soort belemmerende overtuigingen zijn: ik kan het niet, ik ben het niet goed genoeg, ik mag geen fouten maken, ik ben dom, ik ben onzichtbaar etc.

 

Je bewuste geest

Soms weet je best al waar je onderbewuste je in de weg zit. Zo ken je bijvoorbeeld je innerlijke criticus die altijd vind dat het nog beter kan. Of je weet heus wel dat het niet gevaarlijk is om op de 1e verdieping van een flat over de galerij te lopen en toch breekt het zweet je uit… Het weten blijkt dus niet altijd voldoende om je ook anders te gaan gedragen of voelen. Dat komt omdat je onderbewuste nog steeds het zelfde programma afdraait.

 

Wat is er bijzonder aan PSYCH-K?

De meeste methodes richten zich vooral op je bewuste geest. Maar uit hersenonderzoek blijkt dat ruim 95% van wat we voelen, denken en doen gestuurd wordt door ons onderbewuste. Wil je echt iets blijvend en effectief veranderen, dan moet je dus bij je onder-bewuste zijn.

PSYCH-K verandert op onderbewust niveau je mindset. Door middel van balansen creëer je een hele-brein-staat en sla je nieuwe, ondersteunde overtuigingen op. Zo ‘herprogrammeer’ je jezelf. Er is een boekje geschreven door Drs. Paula van der Werff waar heel simpel word uitgelegd wat PSYCH-K inhoudt.

Betrouwbaarheid van spiertesten: bekijk het filmpje van Anne Jenssen 

PSYCH-K is een krachtige methode die werkt.

In de onderstaande  documentaires wordt toegelicht hoe de weten-schappelijke fundamenten eruit zien.

bottom of page