top of page
Psych-K

Reset je brein

Wedstrijdstress en podiumvrees
 

Het overkomt de besten onder ons, opeens paniek rondom een prestatie; een wedstrijd of een optreden. De meeste mensen hebben er weleens mee te maken gehad. En sommigen zo erg, dat ze alles doen om te voorkomen dat ze ooit een wedstrijd of optreden moeten doen. Dan leg je jezelf nogal een beperking op, puur en alleen door je paniek.

 

Wil je een nieuw begin?

Je kunt ervan afkomen, zodat ook jij met een grote dosis plezier je prestatie kunt neerzetten! Doe een traject bij mij en je gaat blij en zelfbewust het podium op, de wedstrijd in. Je maakt dan een nieuw begin met hoe je deze prestatie-uitdagingen aan gaat. Lees meer over mijn aanpak op de pagina PSYCH-K® – uiteraard is elk traject anders; de methode werkt altijd op een vergelijkbare manier.
 

Durf je het podium niet op?

Je bent artiest en goed voorbereid op je optreden. Toch slaap je slecht, de nacht voor je optreden. Je bent misselijk, ongefundeerd bang dat je je stem of je teksten kwijt raakt. Dat er geen publiek komt! Wat is dat toch?

Plankenkoorts, podiumvrees, angst.

 

Van training naar wedstrijd

Je houd van je sport en je bent fit. De trainingen van de afgelopen weken gingen als een zonnetje en je kijkt met vertrouwen naar de wedstrijd. Toch, nu de grote dag nadert, merk je dat de lol langzaam wegloopt. Je begint twijfels te hebben over je eigen niveau. Je bent bang een fout te maken. Wat is dit toch?

Wedstrijdstress, wedstrijdspanning, angst.

 

Ervaren kampioenen en artiesten

Ook ervaren artiesten en kampioenen kennen paniekaanvallen. En daar bovenop komt dan ook nog eens de schaamte over deze angst: Hallo? Hoe lang doe ik dit al? Waarom die stress? Ik heb toch genoeg ervaring? Waarom word ik zenuwachtig als mensen naar mij kijken? Ik vind mijn vak of sport toch leuk? 

 

Pitchen, presenteren, optreden en solliciteren 

Je hebt een plan en daar wil je anderen bij betrekken. Als student heb je presentaties te geven. Als je solliciteert moet je anderen ervan overtuigen dat jij de beste kandidaat bent. In je werk moet je in vergaderingen je keuzes verantwoorden. Als ondernemer zoek je een aantal investeerders. Er zijn honderd-en-een situaties waarbij je je plannen moet pitchen, verkopen, presenteren.

Hoe is dat voor jou? Een op de drie Nederlanders heeft last van angst bij spreken in het openbaar. Podiumvrees en wedstrijdstress is simpel samen te vatten als de twijfel over “Als ik het maar kan!”
 

Wil je ervan af?

Je kunt van deze onzekerheid af. Ik kan je daarbij helpen. Zodat je met zelfvertrouwen en plezier je pitch, presentatie, optreden en wedstrijd doet.

Neem vrijblijvend contact met me op, dan gaan we in gesprek over wat in jouw geval de mogelijkheden zijn.

clown-2853227_1280.jpg
bottom of page